Blomkål/løgsuppe

En kombination af løgsuppe og blomkålssuppe med spidskål som fyld.


2 portioner

500 g blomkål (uden blade)
2-3 løg (200 g i rengjort stand)
50 g spidskål (rengjort)
1 grønsagsbouillonterning 
1/2 spsk olie 
1/2 liter vand
Salt og peber
Evt. Lidt chili
Evt. Lidt timian 

Kun ca 140  kcal pr portion

Del det rengjorte blomkål og kom det i en gryde sammen med bouillonterning og vand.kog det mørt.
Imens snittes det rengjorte løg i strimler.

Når blomkålen er mør hældes det i en skål sammen med vandet og blendes.
Varm olien i gryden og steg løgene møre. Hæld blomkålsmassen i gryden og rør det sammen med løgene. Smag til med salt og peber. Evt. Lidt chili.

Snit spidskålen i mundrette bider og kom det i suppen. Varm suppen igennem indtil spidskålen er mør.

Server eventuelt med et drys timian.

Kommentarer