Karry linsesuppe med kylling

En mættende kyllingesuppe til en kold dag. Lidt a la gulerodssuppe.
Beklager - men billedet er ikke særlig flatterende.




6 portioner


500 g kyllingebryst

1 liter vand

2 hønsebouillonterninger

løg (ca 300 g)

Evt 1-2 fed hvidløg

1 sød kartoffel (ca 200 g)

300 g gulerødder 

200 g røde linser

1/2 spsk raps- eller olivenolie

1 spsk karry

1 tsk ingefær

1 stort æble

½ citron

2 rød peberfrugter (ca 150 g) eller snackpeber

Salt og peber


Ca 310 kcal pr portion.


Skær kyllingekødet i små tern. Kog det i 10 - 15 min i 1 liter vand sammen med 2 bouillonterninger ved svag varme. 

Pil løg og skær dem i store tern.

Skræl den søde kartoffel og gulerødderne. Skær begge dele i mindre stykker.

Hæld det kogte kylling og bouillonvandet i en skål.

Varm olien i gryden, tilsæt løgene og steg dem klare. Tilsæt karry og svits det hele endnu et par min. Tilføj den søde kartoffel og gulerødder samt krydderier og svits dem i et par minutter. Skyl linserne og tilsæt dem. Dæk med bouillonvandet fra kyllingen. Lad det småsimre i 20-25 minutter, indtil grøntsager og linser er helt møre.

Skræl æblet, fjern kernehus og stilk og skær det i grove tern. Lad det koge med i linsegryden de sidste 5 min. Purér suppen i med en stavblender. Smag suppen til med citronsaft fra den halve citron, salt og peber og justér evt. konsistensen med mere bouillonvand/vand. 

Skær peberfrugten i små, tynde strimler og kom det i suppen sammen med kyllingeternene. Varm i 5-10 min.

Servér suppen meget varm.

Kommentarer