Havregrød med appelsin og mango

Dagens havregrød blev med appelsiner og mango, hvilket blev en frisk og dejlig morgenmad.





1 portion


1 dl havregryn
1 dl vand
2 appelsiner (helst økologiske, hvis du vil bruge appelsinskal)
1/2 tsk vanillesukker
1 tsk akaciehonning

1/4 mango (ca 100 gram)


Ca 400 kcal pr portion


Vask appelsinerne. Riv skallen på den ene appelsin. Skær appelsinerne over i halve. Gem en halvdel. Pres 1½ appelsin, så du får ca 1 dl appelsinsaft.

Put appelsinsaften i en skål, som kan tåle at komme i mikrobølgeovn. Tilsæt havregryn, honning og vanillesukker og 1 dl vand (eller vand, så den samlede mængde væde er 2 dl tilsammen). 

Skær skallen af den sidste halve appelsin og skær frugtkødet i skiver eller tern. Kom det i skålen (gem evt. lidt til topping).

Put appelsinskal i og rør rundt (gem evt. lidt til topping).

Giv det 2 min på fuld styrke i mikrobølgeovnen. Rør rundt og giv det 2 min mere.
Lad det køle lidt ned.

Skær mangoen i tern og anret det på toppen af havregrøden - evt. sammen med appelsin og -skal, hvis du har gemt noget.

Kommentarer