Hakkebøf med bagt kartoffel og tomatsalat

Aftensmaden blev lige bikset sammen ud fra, hvad vi havde i køkkenet, som kunne laves forholdsvis sundt.


4 portioner

500 g Hakket oksekød 3-7%
3 løg
Salt
Peber

4 bagekartofler
4 spsk cheasy hytteost 
1 tsk pesto (brugte pesto rosso)

4 tomater
Balsamico eddike
4 gulerødder

Ca 420 kcal pr portion


Skræl gulerødderne og bag dem i mikrobølgeovnen i ca 15 min (de skal ikke blive bløde, men stadig have lidt "bid").

Skær løggene i tynde skiver. Tag lidt skiver fra til tomatsalaten. 

Brun de resterende løgskiver. Et trick til at få dem bløde er at hælde en lille bitte smule vand ved, når de har taget lidt farve.

Skær tomaterne i skiver og læg dem sammen med løgskiverne, som ikke skulle steges. Put en lille smule balsamicoeddike over og lad stå og trække, mens resten laves.

Vask kartoflerne og skær et kryds i dem. Bag dem i mikrobølgeovnen i 10-15 min på hver side (tiden kommer an på størrelsen, så prøv dig frem).

Form hakkekødet til bøffer og drys med salt og peber. Steg dem i en anelse smør.

Bland hytteost med pesto.

Anret maden: bøfferne med de bløde løg. De bagte kartofler åbnes med et tryk fra begge sider, og der kommes lidt salt i plus  en klat hytteost i.



Kommentarer