Bagte rodfrugter

Rodfrugter er mættende og sunde, og det er blevet meget hurtigere at lave disse, siden vi fik en Actifry. Og nej... pastinak og persillerod smager ikke som selleri, men er lækre og søde, når de er blevet bagt :)


Gulerødder
Pastinak
Persillerod
Rødbeder
Evt kartofler, fx små fine kartofler (med skræl)

Olie
Timian eller rosmarin
Salt, peber


Skræl alle rodfrugter og skær dem i tykke skiver på ca 1 cm.
Skyl kartoflerne. Hvis det små, fine kartofler med tynd skræl, så lad skrællen sidde på, men skylden godt. Hvis det er almindelige kartofler med tyk skræl, så skræl dem og skær dem i tykke skiver som rodfrugterne.

Put det hele i Actifryen med en spiseskefuld olie. Drys timian eller rosmarin over det sammen med salt og peber. Sæt Actifryen i gang og kig til rodfrugterne efter en halv time. Hvis ikke de er helt bagte, så giv dem 10 min mere. Efter 20 min kan du evt putte et løg skåret i grove stykker ned til rodfrugterne.

Hvis du laver det i ovnen i et ildfast fad, så kan du vende rodfrugter og kartofler i en frysepose sammen med lidt olie og krydderierne, inden du hælder dem i fadet. De skal have 50-80 min i ovnen og vendes jævnligt.

Kyllingen på billedet er kyllingebryst med en klat pesto og stegt i ovnen.









Kommentarer