Foccacia madbrød

Hvis man skal tabe sig, så bør man skære hvidt brød fra eller skære ned på mængderne af set. Nogle gange er det dog rart at få lidt brød, og så kan man jo lave et godt madbrød.


1 madbrød (skåret ud i 8 stk)

4 dl lunken vand
2 tsk havsalt eller andet groft salt (fx Læsø salt)
1/2 pk gær gær
250 g durummel
300 g hvedemel

Olivenolie
Rosmarin eller timian (evt friske stilke)
Havsalt eller andet groft salt (fx Læsø salt)

Ca 280 kcal pr stk (1/8 del)


Rør vand, salt og gær sammen. 
Tilsæt durummelet rør det godt ud i det våde. 
Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen. Dejen skal være rørt godt sammen, og det er meningen, at den er våd i det til sidst.

Læg bagepapir ud på en ovnplade og hæld dejen ud på midten. Smør hænderne ind i olie og bred dejen ud til et rundt brød med 1 1/2 cm tykkelse.

Sæt pladen ind i ovnen (ikke tændt!) og lad dejen hæve 1-3 timer (kan også hæve på køl natten over -tildækket).

Tag pladen ud efter hævning og dryp lidt ekstra olie udover - bare et par dryp hist og her.

Tænd ovnen på 220 grader.

Prik nogle enkelte huller i dejen med fingeren - ca 5 cm afstand. Drys det med det grove salt.
Drys rosmarin eller timian over (hvis det er friske stilke, trykkes de let ned i dejen).

Bag brødet i 20-25 min til det har en gylden overflade.

Kommentarer