Hvidkålssalat og bagt sød kartoffel med baconfyld

Jeg er blevet lidt bidt af den søde kartoffel, som ikke er en kartoffel, men en rodfrugt. Den egner sig rigtig godt til at blive bagt og her er den blandet lidt op med bacon og rødløg.




1 portion

Kartoffel med fyld
1-1/2 bagt kartoffel (ca 200 g)
1 skive bacon
2 spsk hakket rødløg
Olie
Salt (gerne groft)

Hvidkålssalat
75 g hvidkål
50 g gulerødder
1/2 tsk honning
1/2 lime
Salt, peber
Sesamfrø


Jeg havde en kæmpe sød kartoffel på 400 g, så jeg brugte kun den halve til dette måltid.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl kartoflen med lidt olie og drys med groft salt og sæt den i et fad eller på bagepapir. 
Læg baconskiven ved siden af.
Bag i ovnen i 40-45 min til den er gennembagt.




Imens kartoflen bages, så kan hvidkålssalaten laves.

Snit hvidkål og gulerødder fint - evt på et rivejern.
Bland honning og saften fra den halve lime og krydr med salt og peber.
Bland dressingen i hvidkålssalaten.
Drys sesamfrø på toppen før servering.

Når kartoflen er gennembagt, udhules den helt eller delvist med en ske.
Baconet knækkes i små stykker og blandes med "fyldet" sammen med det hakkede rødløg.
Krydr evt med lidt salt og peber.
Put fyldet tilbage i kartoflen.
Drys evt lidt sesam på fyldet før servering.

Server med salaten.












Kommentarer