Knækbrød uden mel, æg og olie

Sund men med måde. En opskrift på knækbrød uden mel, æg eller olie. Lækker snack med en masse frø og kerner.




36 små knækbrød

3 dl solsikkekerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 1/2 tsk groft salt
4 dl vand

Ca 130 kcal pr knækbrød

 
Tag 1 dl solsikkekerner og 1 dl græskarkerner og hak det til mel i en minihakker.
Rør det sammen med resten af kernerne, salt og vand. Gem evt lidt sesam og græskarkerner til at drysse ovenpå.

Lad kernerne stå og suge lidt vand i ca 10 min, så er massen ikke så vandig at rulle ud på pladen.



Rul det hele ud på en bageplade på et bagepapir. Læg et bagepapir ovenpå og rul det tyndt ud med en kagerulle. Drys evt lidt sesam og græskarkerner ovenpå og rul det let ned i overfladen.



"Skær" det ud i 6x6 med fx et pizzahjul, så der bliver 36 stykker.



Bag ved 160 grader i 50-55 min.




 

Kommentarer

  1. Fed opskrift på den absolut uvederhæftig måde��

    SvarSlet
  2. LOOOOLLLL Merethe.....kan godt forstå at du ikke forstår min kommentar,,,det er stavekontrollen på min mobil, der i den grad driller mig. Der skulle stå ufede måde. Altså masser af olier, men de gode olier. Ved ikke engang hva uvederhætig betyder...LOL;o)

    SvarSlet
  3. Hehe....det betyder noget med uhæderlig :)

    SvarSlet
  4. Er det 130 kcal pr stykke eller for hele opskriften?

    SvarSlet
    Svar
    1. Lidt for sent med et svar. 130 kcal pr knækbrød, da kernerne trækker kcal op. Dog sundere end med mel.

      Slet

Send en kommentar