En udgave af boller i karry med masser af grønsager i. Denne opskrift indeholder mange portioner, så der evt. kan fryses noget ned.
14 portioner
400 g gulerødder (skrællede)
125 g pastinak (skrællede)
2 løg
200 g broccoli
Hakket kød (evt. Hakket kalv/svinekød 8-10%)
1 æg
Salt og peber
2 rødløg
4 tomater
1/2 dåse kokosmælk light
1/2 spsk olie
1-2 spsk Karry
Ca 140 kcal pr portion
Skær de skrællede gulerødder og løg i store skiver/tern og kom dem i en gryde med 2 dl vand. Hæld lidt salt ved. Sæt gryden over med låg på, og bring vandet i kog. Når det koger, skrues der ned, så det bare står og simrer og bliver godt mørt. Det kan stå og simre, mens alt det andet gøres klar og kødbollerne koger.
Hak broccoli i en minihakker eller lignende, så det bliver hakket helt fint.
Put farsen i en skål sammen med de finthakkede broccoli, ægget, salt og peber.
Bland det hele godt sammen.
Hæld godt med vand i en stor gryde, hæld lidt salt i og bring vandet i kog. Når vandet koger, formes farsen til kødboller med en teske eller lille ske og puttes i vandet. Der skrues ned, så det kun småkoger.
Skær rødløgene i skiver.
Skær tomaterne i kvarte.
Lad kødbollerne koge i ca 10 min. Hæld dem i en si. Gem evt noget af vandet, hvis du vil spæde sovsen lidt op senere.
Hvis gulerødder, pastinak og løg er kogt godt møre, så tag det af komfuret og blend det, så det bliver en jævn gulerodssovs.
Varm olien i gryden, som blev brugt til kødboller, og svits karryen i olien. Tilsæt rødløg og steg dem bløde.
Tilsæt gulerodssovsen og rør rundt.
Hæld kødbollerne i sovsen og lad det stå og småsimre, så kødbollerne bliver varmet igennem igen.
10 min før det skal serveres tilsættes tomatbådene, og der røres forsigtigt rundt. Når tomaterne er varmet godt igennem og lige ved at blive bløde, så er retten klar.
Kan serveres med ris, men man kan også lave blomkålsris, som indeholder færre kcal, men mætter godt.
Kommentarer
Send en kommentar