Tunsalat med æble og rødløg


En anderledes måde at få tun på, men den er lækker og nem at lave til frokost.


1-2 portioner

1 dåse tun i vand
1 rødløg
1 æble
1/2 rød peber
En frisk kvist af en krydderurt efter din egen smag (fx estragon, timian eller rosmarin)
1 spsk olie
1 spsk balsamico eddike 
Salt, peber

ca 340 kcal for hele portionen


Pil rødløget og del det i 2 halve. Den ene halvdel skæres i tern. Den anden halvdel skæres i strimler.
Vask æblet og skær det i tern.
Krydderurten vaskes og snittes fint.
Vask og skær den røde peber i tynde strimler.

Bland tun, æbletern og rødløg i tern sammen med krydderurten sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

Varm en pande med olien.
Rødløget i strimler og peberfrugten steges forsigtigt ved mellemhøj varme.
Drys lidt salt over.
Når rødløg og peberfrugt er ved at blive bløde tilsættes balsamico eddiken, og der steges videre til eddiken er "kogt ind".

Hæld halvdelen af tunsalaten op på en tallerken og hæld halvdelen af rødløg/peberfrugt ovenpå.
Drys evt lidt krydderurt på toppen.


Kommentarer