Krydret kyllingefyld til fx tortillas eller tacos

En favoritret til aftensmad herhjemme. Lækker asiatisk krydret kyllinge/gulerodsfyld til fx tortillas pandekager eller tacos eller blot til en omgang salat.


Her lavet med marineret kyllingebryst i strimler.


Her lavet med pulled chicken.

4 personer (4 portioner)

Ingredienser:
500 g kyllingebrystkød (eller pulled pork kylling)
10 gulerødder (400 g revet gulerod - fx en pose fra Rema)
8 spsk. sojasauce
2 spsk. olie
2 spsk brun farin
4 fed hvidløg
4 spsk. citronsaft (eller 1 spsk eddike)
1 tsk. ingefær
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
50 g hakkede mandler eller pinjekerner
Salt og peber


Tacoskaller eller tortillas pandekager (4 stk)
2 stk hjertesalat eller 1/2 spidskål eller 1/2 icebergsalat
1 peberfrugt 
1 rødløg

Kan også spises sammen med salaten og uden taco/tortilla.


Fremgangsmåde:
1. Lav en marinade af sojasauce, olie, knuste fed hvidløg, mørk farin, ingefær, koriander, spidskommen, salt og peber.
2. Skær kødet i strimler og læg det i marinaden – Lad det trække i mindst 10 min*.
3. Skræl og riv gulerødderne. Hæld citronsaft over de revne gulerødder.
(4. Svits evt snittet peberfrugt og løg i stedet for at bruge det råt i en salat.)
5. Svits kød og reven gulerod i marinaden i en dyb pande over stærk varme, til kødet har taget farve.
6. Grovhak mandler og bland dem i. Man kan også bruge en Tefal Actifry.
7. Finhak salat/kål, løg og peberfrugt og bland sammen som en salat
8. Server Tacos eller tortillas med fyldet sammen med salaten


*Vil man lave pulled chicken kan man koge kyllingen i 40 min i vand med salt og evt en boullionterning og derefter pille kødet fra hinanden og marinere det i 10 min inden det kommes på manden med stegte gulerødder.

Sense: 
HF1-2: Salat, gulerødder, rødløg, peberfrugt
HF3: Kylling
HF4: Fuldkornstortilla
Fedt: Olie, mandler

Smagsgiver: Brun sukker, soya, hvidløg