En favoritret til aftensmad herhjemme. Lækker asiatisk krydret kyllinge/gulerodsfyld til fx tortillas pandekager eller tacos eller blot til en omgang salat.
4 personer (4 portioner)
Ingredienser:
500 g kyllingebrystkød (eller pulled pork kylling)
10 gulerødder (400 g revet gulerod - fx en pose fra Rema)
8 spsk. sojasauce
2 spsk. olie
2 spsk brun farin
4 fed hvidløg
4 spsk. citronsaft (eller 1 spsk eddike)
1 tsk. ingefær
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
50 g hakkede mandler eller pinjekerner
Salt og peber
Tacoskaller eller tortillas pandekager (4 stk)
2 stk hjertesalat eller 1/2 spidskål eller 1/2 icebergsalat
1 peberfrugt
1 rødløg
Kan også spises sammen med salaten og uden taco/tortilla.
Fremgangsmåde:
1. Lav en marinade af sojasauce, olie, knuste fed hvidløg, mørk farin, ingefær, koriander, spidskommen, salt og peber.
2. Skær kødet i strimler og læg det i marinaden – Lad det trække i mindst 10 min*.
3. Skræl og riv gulerødderne. Hæld citronsaft over de revne gulerødder.
(4. Svits evt snittet peberfrugt og løg i stedet for at bruge det råt i en salat.)
(4. Svits evt snittet peberfrugt og løg i stedet for at bruge det råt i en salat.)
5. Svits kød og reven gulerod i marinaden i en dyb pande over stærk varme, til kødet har taget farve.
6. Grovhak mandler og bland dem i. Man kan også bruge en Tefal Actifry.
6. Grovhak mandler og bland dem i. Man kan også bruge en Tefal Actifry.
7. Finhak salat/kål, løg og peberfrugt og bland sammen som en salat
8. Server Tacos eller tortillas med fyldet sammen med salaten
*Vil man lave pulled chicken kan man koge kyllingen i 40 min i vand med salt og evt en boullionterning og derefter pille kødet fra hinanden og marinere det i 10 min inden det kommes på manden med stegte gulerødder.
Sense:
HF1-2: Salat, gulerødder, rødløg, peberfrugt
HF3: Kylling
HF4: Fuldkornstortilla
Fedt: Olie, mandler
Smagsgiver: Brun sukker, soya, hvidløg
*Vil man lave pulled chicken kan man koge kyllingen i 40 min i vand med salt og evt en boullionterning og derefter pille kødet fra hinanden og marinere det i 10 min inden det kommes på manden med stegte gulerødder.
Sense:
HF1-2: Salat, gulerødder, rødløg, peberfrugt
HF3: Kylling
HF4: Fuldkornstortilla
Fedt: Olie, mandler
Smagsgiver: Brun sukker, soya, hvidløg