Grønsagssovs (sund Bearnaisesovs)




Denne "sunde" sovs er baseret på en masse rodfrugter og smager rigtig meget som en bearnaisesovs.              


4 portioner

2 store gulerødder 
1 stor pastinak 
1 løg
1 kartoffel (kan undlades)
Estragon
Salt, peber

108 kcal pr portion


Skær det hele i store stykker og put det i en gryde.
Hæld vand ved, så det næsten dækker.
Bring det i kog, skru ned og lad det simre og blive rigtig godt mør og halvdelen er simret væk.




Blend det godt.
Tilsæt estragon, evt. 2 tsk. Lad det simre, så estragonen giver sovsen smag. Smag til med salt og peber og tilsæt evt mere estragon for kraftigere smag.


Sovsen blev serveret sammen med ovnstegte rodfrugter (gulerødder, pastinak, rødbeder i stave og rødløg i både vendt i lidt olie og timian i en pose), bøf og mit andet eksperiment den dag, nemlig "sunde" Pommes Anna.




Kommentarer